top of page

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev med konkreta tips och råd för bättre mående. Fyll i formuläret nedan. 

TACK FÖR DITT MEDDELANDE

LÅT INTE DIN ORO BEGRÄNSA DIG

Uppdaterat: 30 dec. 2020

Mycket forskning, primärt inom positiv psykologi, visar att 98 - 99% av de fantasifoster och rädslor din hjärna skapar aldrig inträffar. Således har du ödslat tid, energi och kreativitet i onödan.


"Ältandets nedåtgående spiral går att bryta med hjälp och mentala tekniker. Att prata om sin oro är det första steget till mindre ont i magen, mer energi och ett gladare liv"


Med handen på hjärtat – det är få människor som känner till vad som ska hända i framtiden. Oftast är tanken på det som oroar dig betydligt värre än konsekvenserna av det som oroar dig.


Tankar om framtida katastrofer som eventuellt kan inträffa är en av de främsta anledningarna till att vi inte lever vårt liv fullt ut. Oron över vad som KAN komma att hända är imaginära tankespöken skapade av din hjärna som hindrar självförverkligande. Helt i onödan.

Oro kan vara bra och skydda dig från reella faror. Men ihållande oro över tid är direkt skadligt och utlöses ofta av långvarig stress. Att leva i nuet och ta eventuella problem när de inträffar kan tyckas svårt när hjärnan är van vid ältande. Oro är oförmågan att inte kunna släppa taget om ängslan över framtiden och finna ro i nuet.


Ältandets nedåtgående spiral går att bryta med hjälp och mentala tekniker. Att prata om sin oro är det första steget till mindre ont i magen, mer energi och ett gladare liv. Det finns mycket forskning kring oro och hur man relativt enkelt kan vända den till tillit, glädje och lugn.

I Det goda samtalet identifierar vi dina styrkor, sätter ord på dina rädslor och utvecklar strategier för att släppa din obefogade oro och sluta älta. Ett samtal kan räcka. Läs mer och boka Det goda samtalet på: Det goda samtalet


72 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page