top of page

PRENUMERERA PÅ VÅRT NYHETSBREV

Välkommen att prenumerera på vårt nyhetsbrev med konkreta tips och råd för bättre mående. Fyll i formuläret nedan. 

TACK FÖR DITT MEDDELANDE

Lindra sömnproblem med ett nålstick

Öronakupunktur är en evidensbaserad komplementärmedicinsk behandlingsmetod vid tillstånd som akut oro, stress, abstinens, smärta och sömnproblem. Terapimetoden används idag framgångsrikt inom såväl privat som offentlig vård – i synnerhet inom psykiatrin.


ÖRONAKUPUNKTUR VID MASSAGE OCH SAMTALSTERAPI

Öronakupunktur börjar också bli allt vanligare som komplementär behandlingsmetod hos massage- och samtalsterapeuter, samt till och med för att lugna och reducera oro hos personer med tandläkarskräck. Eftersom öronakupunktur har en påtagligt lugnande effekt, är trenden att metoden i allt större utsträckning används i kombination med andra terapier hos bland andra sjukgymnaster, psykologer och coacher.


ÖRONAKUPUNKTUR I VÄRLDEN

NADA är ett standardiserat behandlingsprotokoll inom öronakupunktur som innebär stimulering av 5 specifika punkter i vardera öra. Idag används NADA flitigt inom privat och offentlig vård i över 50 länder. BFA (Battle Field Acupuncture) är en form av öronakupunktur som används vid akut traumabehandling i pågående krigssituationer av Amerikanska armén. Öronakupunktur används också framgångsrikt vid lindring av posttraumatisk stress (PTSD) hos krigsveteraner. Acupuncturists Without Border (Akupunktörer utan gränser) är en internationell organisation som gör blixtinsatser för att bistå lokalbefolkningen med psykologiska trauman i samband med naturkatastrofer.


BIVERKNINGSFRI BEHANDLING AV SÖMNPROBLEM

Med sina olika behandlingsområden är öronakupunktur en högst flexibel och mångfacetterad terapimetod. Att den fungerar så pass väl vid just sömnproblematik är synnerligen intressant då det därmed finns ett evidensbaserat, effektivt och biverkningsfritt komplement vid lindring av sömnsvårigheter.


Läs gärna mer om öronakupunktur på vår hemsida: https://www.houseofwellbeing.se/utbildning-oronakupunktur

169 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page