top of page

VÄLKOMMEN ATT LÄRA DIG MEDICINSK QIGONG, MEDVETEN NÄRVARO & NEUROVETENSKAP. ETT UNIKT EGENVÅRDSPROGRAM SOM GER DIG ÖKAT VÄLMÅENDE. NU ÄVEN PÅ ZOOM.

Qigong_1.jpg

Medicinsk Qigong är en separat gren inom Qigong som har ett uttalat hälsobringande fokus. Träningsformen är mer djupgående i sin medicinska inriktning än andra former av Qigong. Syftet är att genom rörelse, mental träning och andning stärka såväl de inre organen som att öka flexibiliteten i muskulaturen. Samtidigt är målsättningen att stärker sinnet på ett sätt som gör att stress och andra negativa yttre faktorer inte längre påverkar och får fäste i tanken.

TRADITIONELL KINESISK MEDICIN MÖTER VÄSTERLÄNDSK VETENSKAP

I denna 2-dagars workshop sammanbinder HOW på ett unikt sätt den traditionella kinesiska medicinen med västerländsk evidensbaserad vetenskap. Mindfullness och positiv psykologi har stark evidens och vilar på omfattande forskning för att behandla psykisk ohälsa.

Qigong meeting room.jpg

VÄST HAR VETENSKAPEN - ÖST LÖSNINGARNA HOW har utarbetat ett kursprogram som ger dig alla de teoretiska och praktiska verktyg som krävs för att skapa en långsiktig strategi för ditt välbefinnande. Genom denna utbildningen får du ett självhjälpsprogram som kombinerar medicinsk qigong med västerländsk vetenskap i syfte att behandla livsstilsrelaterade åkommor såsom stress, ångest, sömnproblem, oro och utmattningssyndrom. I korta drag kan sägas att den traditionella kinesiska medicinen har en mångtusenårig historia av att lindra symtom som i väst ansett som extra komplicerade. I utbildning lär vi oss de bästa övningarna från Medicinsk Qigong och förklarar effekten genom västerländsk vetenskapliga studier. Övningarna som du lär dig kommer du sedan kunna utföra själv och på så vis själv bättre kunna ansvara för ditt välmående på daglig basis.

SNABBFAKTA MEDICINSK QIGONG OCH MINDFULNESS

ORTER: Falköping men även digitalt/zoom

•2-3 juli  fysisk kurs i Falköping 2022

•3-4 september på zoom 2022


• Pris: 4900 inkl moms.

 

LÄNGD: 2 heldagar (09.00 - 17.00) inkl 1/2 dag repetition

KURSDATUM 2022

Qigong 2.jpg

KURSLEDARE - STINA NORBYE

Stina Norbye har en kandidatexamen (180 hp) i kognitiv neurovetenskap, beteendevetenskap med tillämpad positiv psykologi och samtal samt är utbildad i Mindfulness vid Örebro Universitet. Hon är utbildad akupunktör i både Kina och Sverige och har arbetat kliniskt med akupunkturbehandling i mer än 25 år. Stina har en 3-årig instruktörsutbildning i Medicinsk Qigong från Kina och Sverige samt har aktivt praktiserat Medicinsk Qigong sedan 1995.

Stina_barhäng.jpg

Som delägare i Skandinaviens största och äldsta lärosäte för utbildning i akupunktur, har hon utbildat akupunktörer sedan 2010. Vidare har Stina varit ansvarig för NADA och öronakupunktur vid Prokrami behandlingsenhet, utbildat personal vid Iris utvecklingscenter i NADA samt arbetar med undervisning i stresshantering och öronakupunktur på Naturunderstödd rehabilitering (NUR), även kallat Grön Rehab på uppdrag av Landstinget.

PRIS: 

Grundkurs 3.900 Sek exkl. moms (4.875 Sek inklusive moms) varav 1.000 Sek i anmälningsavgift. 

Download folder dark.png
Education white.png
Background_bonzai.jpg

BASMEDICIN

Utb_basmedicin_White.png
Utb_basmedicin_White.png

Basmedicin på distans motsvarande 60 högskolepoäng. Basmedicin finns som krav hos flera terapeutisk förbund.

ÖRONAKUPUNKTUR

Utb_orinakupunktur._WHITE.png
Utb_orinakupunktur._WHITE.png

3-dagars kurs i evidens-baserad öronakupunktur mot smärta, stress, oro, ångest och insomnia. 

DISTAL NEEDLING

Utb_distal_WHITE.png
Utb_distal_WHITE.png

Grundkurs med möjlighet till fördjupning i effektiv diagnostik och snabb-verkande smärtlindring genom distal akupunktur.

QIGONG & MINDFULNESS

Utb_qigong_WHITE.png
Utb_qigong_WHITE.png

2-dagars workshop i Medicinsk Qigong och Mindfulness för effektiv stresshantering och hållbar återhämtning.

MER OM VÅRA ANDRA UTBILDNINGAR

bottom of page